Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ευχετήριο τιτίβισμα Τσίπρα για τη μουσουλμανική εορτή της Θυσίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχετήριο τιτίβισμα Τσίπρα για τη μουσουλμανική εορτή της Θυσίας

Με μια κίνηση πρωτόγνωρη για Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε μέσω twitter στους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα για την Εορτή της Θυσίας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ) θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους και σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη […]

Με μια κίνηση πρωτόγνωρη για Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε μέσω twitter στους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα για την Εορτή της Θυσίας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ) θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους και σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη χώρα μας υγεία, χαρά και ειρήνη και να τονίσω για άλλη μια φορά την αξία της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης».

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή γνωστό και ως η Εορτή της Θυσίας γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως ως υπενθύμιση της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ. Το Κουρμπάν Μπαϊράμ διαρκεί 3 ημέρες και αρχίζει τη 10η ημέρα του μήνα Dhul Hijja του σεληνιακού ισλαμικού ημερολογίου. Συμβαίνει να είναι περίπου 70 ημέρες μετά από το τέλος του μήνα με το Ραμαζάνι.

Κατά την διάρκεια της γιορτής και σύμφωνα με τις παραδόσεις θυσιάζονται ζώα (βόδια, αρνιά και πρόβατα) τα οποία νωρίτερα έχουν ευλογηθεί από τον χότζα. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, το άλλο για συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι. Στην Ελλάδα την ημέρα της γιορτής οι μουσουλμάνοι στη Θράκη συγκεντρώνονται σε σπίτια για φαγητό και επισκέπτονται τάφους των αποθανόντων συγγενών τους. Επίσης,  τα παιδιά τριγυρνάνε στις συνοικίες χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών, φιλάνε το χέρι του οικοδεσπότη, λαμβάνοντας ευχές για το μπαϊράμι μαζί με γλυκά και χρήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις