Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Αποφεύγοντας τα κουνούπια
ΥΓΕΙΑ

Αποφεύγοντας τα κουνούπια

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή, που δυστυχώς συνοδεύεται από απρόσκλητους επισκέπτες, που δεν μας αφήνουν να χαρούμε τις βόλτες, τον ύπνο ή απλά το άραγμά μας. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφύγετε το δάγκωμα κουνουπιού: Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα Τα πρωινά και το βράδυ είναι η ώρα που τα κουνούπια […]

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή, που δυστυχώς συνοδεύεται από απρόσκλητους επισκέπτες, που δεν μας αφήνουν να χαρούμε τις βόλτες, τον ύπνο ή απλά το άραγμά μας. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφύγετε το δάγκωμα κουνουπιού:

Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα

Τα πρωινά και το βράδυ είναι η ώρα που τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπήσουν. Σιγουρευτείτε ότι φοράτε τα κατάλληλα ρούχα. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από ένα τσίμπημα κουνουπιών είναι η κάλυψη του εκτεθειμένου δέρματος.

Καθαρίστε

Καθαρίστε τα στόμια αερισμού (γρίλιες) και τα μπάνια σας τακτικά, για να αποφύγετε την αναπαραγωγή κουνουπιών στις βρώμικες περιοχές. Επίσης, μην αφήνετε λεκάνες, γλάστρες ή οτιδήποτε άλλο γεμάτα με στάσιμο νερό.

Αποφύγετε

Αποφύγετε λοσιόν, σαπούνια και σαμπουάν που έχουν γλυκιά μυρωδιά, καθώς τα κουνούπια εκτρέφονται από λουλούδια όταν δεν αναπαράγονται.

Μην…

Μην κοιμάστε στο ύπαιθρο και αν το κάνετε, χρησιμοποιήστε τα απωθητικά και τις κρέμες για να αποφύγετε το τσίμπημα.

Νερό

Πίνετε βραστό νερό

Φιδάκια

Χρησιμοποιείτε φιδάκια, αλλά όχι σε κλειστούς χώρους

Καθαριότητα

Δοκιμάστε να παραμείνετε καθαρός/-η όλη την ημέρα. Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στον ιδρώτα προσελκύουν τα κουνούπια, οπότε ο καθαρισμός τους θα σας βοηθήσει να τα αποφύγετε.

Αντιεροπορικά

Τα κουνούπια δεν είναι πολύ δυνατά και η χρήση ενός ανεμιστήρα βοηθά ώστε να τα κρατάτε μακριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις