Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / O Ντάισελμπλουμ τώρα είδε τα λάθη στα μνημόνια…
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ντάισελμπλουμ τώρα είδε τα λάθη στα μνημόνια…

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ευελιξία να εφαρμόσει μία πιο κοινωνική πολιτική, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να επαναλάβει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος. Δέχεται πως έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και από την πλευρά των Ευρωπαίων οι οποίοι -όπως εξηγεί- αρχικά αυτοσχεδίασαν και […]

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ευελιξία να εφαρμόσει μία πιο κοινωνική πολιτική, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να επαναλάβει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος. Δέχεται πως έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και από την πλευρά των Ευρωπαίων οι οποίοι -όπως εξηγεί- αρχικά αυτοσχεδίασαν και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να σταθούν στα πόδια τους και να στήσουν μηχανισμούς απέναντι στην κρίση.

Θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί μία διαφορετική πολιτική, αφού τα προγράμματα ήταν πολύ αυστηρά και η εφαρμογή τους εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, ενώ έγιναν πολλά λάθη από τους Έλληνες πολιτικούς και πριν από την κρίση. Ρίχνει ευθύνες και στους Γερμανούς για την καθυστέρησή τους να αποδεχθούν την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής δράσης με την εφαρμογή προγραμμάτων διάσωσης στις χώρες που κινδύνευαν. Επισημαίνει πως, αν και δεν ήταν σωστό να λαμβάνονται αποφάσεις στις Βρυξέλλες μακριά από τα εθνικά κοινοβούλια, η κρίση ήταν τεράστια και έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης.

Αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, ότι είχε απευθείας επαφές με τον κ. Αλέξη Τσίπρα ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, αμέσως μετά το πρώτο Eurogroup και την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας. Η όλη η διαπραγμάτευση γινόταν με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς έπρεπε να βρεθεί λύση, την οποία ναρκοθετούσε διαρκώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Ο τέως επικεφαλής του Eurogroup αναφέρεται παράλληλα και στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα και περιγράφει πως αμέσως μετά το επεισοδιακό φινάλε ο κ. Βαρουφάκης τον ακολούθησε έως το ασανσέρ, ζητώντας του να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσιπρας ΚΕ

Τον Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα ο Τσίπρας: Ακροδεξιό μόρφωμα η ΝΔ, φοροελαφρύνσεις (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις