Juicing ονομάζεται η τάση πρόσληψης φρούτων και λαχανικών σε χυμούς, που συμπληρώνουν την υγιεινή διατροφή μας σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών. Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα από τη μελέτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Διατροφής των Η.Π.Α., φαίνεται ότι η ένταξη των 100% φυσικών χυμών φρούτων σε μια ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από μέτρο και ποικιλία συνεισφέρει στη βελτιωμένη ποιότητα διατροφής τόσο στους ενηλίκους, όσο και στα παιδιά.
Μάλιστα, τα δεδομένα της μελέτης έδειξαν ότι οι ενήλικοι που κατανάλωναν κατά μέσο όρο λίγο λιγότερο από ένα ποτήρι 100% φυσικού χυμού πορτοκαλιού καθημερινά είχαν, πέρα από καλύτερη ποιότητα διατροφής, βελτιωμένη θρεπτική επάρκεια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ και το μαγνήσιο, αυξημένη συνολική πρόσληψη φρούτων (από χυμούς και ολόκληρα φρούτα) και μειωμένη πρόσληψη απλών σακχάρων συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους που δεν κατανάλωναν χυμό. Επιπλέον, με βάση αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, οι ενήλικοι φάνηκε να έχουν 21% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι!