Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τα μνημόνια τελείωσαν, έρχονται οι πλειστηριασμοί
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τα μνημόνια τελείωσαν, έρχονται οι πλειστηριασμοί

Με το μυαλό στην άφιξη του κλιμακίου ελέγχου των δανειστών στις 10 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου τα πρώτα 2.300 ακίνητα θα βγουν στο σφυρί, προκειμένου να αποδείξει η κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει σθεναρά τα κόκκινα δάνεια. Ο προγραμματισμός που έχει γίνει είναι για 80.000 ακίνητα […]

Με το μυαλό στην άφιξη του κλιμακίου ελέγχου των δανειστών στις 10 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου τα πρώτα 2.300 ακίνητα θα βγουν στο σφυρί, προκειμένου να αποδείξει η κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει σθεναρά τα κόκκινα δάνεια. Ο προγραμματισμός που έχει γίνει είναι για 80.000 ακίνητα τη διετία 2018-2019, ενώ μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί μόλις 16.190 πλειστηριασμοί από την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου. Ο στόχος για το 2018 είναι οι 30.000 πλειστηριασμοί, προκειμένου να μείνουν 50.000 για το 2019. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει στο εξής να πραγματοποιούνται κάτι περισσότερο από 4.000 πλειστηριασμοί τον μήνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ισχύει κανονικά η διάταξη για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές από 500 ευρώ στην εφορία.

Ο αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των κόκκινων δανείων που επιβαρύνουν το τραπεζικό σύστημα και φτάνουν στο 43,4% του συνόλου με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 27,6 δισ. ευρώ. Από αυτά οι τράπεζες έχουν ήδη καταγγείλει δάνεια που πλησιάζουν στα 11,6 δισ. ευρώ. Το κλιμάκιο που θα έρθει στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ζητήσει να διευκολυνθούν οι αγορές ακινήτων από τρίτους αγοραστές και όχι μόνο από τις τράπεζες, καθώς και να αφαιρούνται τα κλειδιά από τον ιδιοκτήτη έτσι ώστε το ακίνητο να μπορεί να είναι επισκέψιμο από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το 87% των συνταξιούχων είναι άνω των 60 ετών

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις