Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι «είναι πιθανό, αν χρειαστεί, αν το επιβάλουν οι συνθήκες και αν κριθεί αναγκαίο, να πάμε σε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό». Παράλληλα, άλλες κυβερνητικές πηγές λένε «ότι δεν είναι αναγκαίο…». Ωστόσο ο χρόνος θα δείξει… Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει «εκλογές ή δημοψήφισμα», ώστε η συμφωνία της […]
Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι «είναι πιθανό, αν χρειαστεί, αν το επιβάλουν οι συνθήκες και αν κριθεί αναγκαίο, να πάμε σε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό». Παράλληλα, άλλες κυβερνητικές πηγές λένε «ότι δεν είναι αναγκαίο…».
Ωστόσο ο χρόνος θα δείξει… Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει «εκλογές ή δημοψήφισμα», ώστε η συμφωνία της αλλαγής της ονομασίας FYROM σε «Βόρεια Μακεδονία» να εγκριθεί από τον ελληνικό λαό. Η εξέλιξη αυτή απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 13 Ιουνίου, με το επιχείρημα ότι «η συμφωνία δεν απαιτεί αλλαγή στο ελληνικό Σύνταγμα, αλλά προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια». Ωστόσο όλα είναι ανοιχτά.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, είπε: «Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε “μακεδονικό έθνος” είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια».