Πεσμένη λίμπιντο; Φάε μπριζόλες

ΥΓΕΙΑ

Πεσμένη λίμπιντο; Φάε μπριζόλες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Έχετε πεσμένη… διάθεση και σας αρέσουν και οι μπριζόλες; Τότε είστε πολύ τυχεροί, γιατί ξέρουμε ένα φαγητό που θα σας φτιάξει τη διάθεση, θα σας βοηθήσει να κάψετε περιττό λίπος και θα ανεβάσει και τη λίμπιντό σας. Ένα νόστιμο γεύμα, με μόλις 318 θερμίδες, σπαράγγια και πιπεριές με πολύτιμες βιταμίνες και καστανό ρύζι γεμάτο ενέργεια. […]

03.09.2018 | 13:26

Έχετε πεσμένη… διάθεση και σας αρέσουν και οι μπριζόλες; Τότε είστε πολύ τυχεροί, γιατί ξέρουμε ένα φαγητό που θα σας φτιάξει τη διάθεση, θα σας βοηθήσει να κάψετε περιττό λίπος και θα ανεβάσει και τη λίμπιντό σας. Ένα νόστιμο γεύμα, με μόλις 318 θερμίδες, σπαράγγια και πιπεριές με πολύτιμες βιταμίνες και καστανό ρύζι γεμάτο ενέργεια.

Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε:

  • 250 γραμμάρια μοσχαρίσια μπριζόλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές, κομμένες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 ½ κούπες σπαράγγια, κομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ginger
  • 1 κουταλιά της σούπας σως σόγιας
  • 2 κούπες καστανό ρύζι, μαγειρεμένο
  • ½ κούπα κομμένο κόλιαντρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κομμένα κάσιους

Κόψτε τη μπριζόλα σε 4 κομμάτια. Μαρινάρετε τη μπριζόλα στον χυμό λεμονιού και το σκόρδο για 15 λεπτά. Ζεστάνετε μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε τις μπριζόλες μαζί με τον χυμό, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά. Μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ και αφήστε τις προς το παρόν. Στο τηγάνι, βάλτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και μετά μεταφέρετέ τα και αυτά στο μπολ με τις μπριζόλες. Στο τηγάνι, βάλτε ακόμα μισό κουταλάκι του γλυκού και τα σπαράγγια, και μαγειρέψτε για 4 λεπτά, και προσθέστε ξανά στο τηγάνι τις μπριζόλες και τα λαχανικά. Προσθέστε το ginger, την σως σόγιας και λίγο ακόμα χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε στο τηγάνι το ρύζι, ζεστάνετε, και έπειτα σερβίρετε με κόλιαντρο και κάσιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μια πίτσα εναντίον της κατάθλιψης

Exit mobile version