Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιός Δυτικού Νείλου: Τρομακτικές διαστάσεις, στους 21 οι νεκροί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Τρομακτικές διαστάσεις, στους 21 οι νεκροί

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει ο ιός του δυτικού Νείλου, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21, με ακόμη τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα. «Από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι τις 6/9/2018 (ώρα 13:00), έχουν διαγνωστεί 178 […]

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει ο ιός του δυτικού Νείλου, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21, με ακόμη τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα.

«Από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι τις 6/9/2018 (ώρα 13:00), έχουν διαγνωστεί 178 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 144 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΣΝ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 34 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις ΚΣΝ.

Έχει καταγραφεί ένα εισαγόμενο περιστατικό (με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό (ηλικίας  >69 ετών), αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις