Γράφει η Φωτεινή Βρύνα
Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
Ήρθε η ώρα επιτέλους να γίνει κατανοητό, ότι για να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική ευρωπαϊκή χώρα, οφείλει να τους πείσει όλους για την αξιοπιστία της. Οι ανερμάτιστες εξαγγελίες και η ακατάσχετη παροχολογία στη ΔΕΘ, θα οδηγήσουν για άλλη μια φορά στην εξαπάτηση των πολιτών και της υφαρπαγής της εμπιστοσύνης τους.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι η σταθερότητα της χώρας βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, αφού θα βρεθεί σύντομα να συναλλάσσεται με τις διεθνείς αγορές όπου χρειάζονται χαμηλά επιτόκια.
Ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες, την πρόθεση του κ. Τσίπρα να προχωρήσει κατά την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. σε εξαγγελίες παροχών. Ας μην ξεχνάμε όμως το 2014 ήταν ο ίδιος, που γνωρίζοντας ότι θα κερδίσει τις εκλογές, υποσχόταν ότι θα σκίσει τα Μνημόνια για να φτάσουμε σήμερα το 2018 να μας έχει χρεώσει με περισσότερα από 100 δις ευρώ.
Πέρυσι τέτοιες μέρες το 2017 και πάλι στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός:
Έκανε λόγο για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αναμένονταν να φτάσουν στο 2 για το 2017. Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική καθώς ενώ ο αρχικός στόχος για την ανάπτυξη το 2017 ήταν 2,6, τελικά αυτή ούτε το 2% δεν πλησίασε, αφού έκλεισε στο 1,4%, σχεδόν στο μισό του στόχου.
Σε ότι αφορά στις επενδύσεις, τόνιζε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και ότι για το 2017 αναμένονταν βελτίωση. Η πραγματικότητα είναι ότι το σύνολο των επενδύσεων το 2018 είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετίας.
Για τη δημόσια διοίκηση τόνιζε ότι στο παρελθόν δημιουργήθηκαν στρατιές ομήρων συμβασιούχων παραγνωρίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν κατά 25%.
Σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έλεγε ότι επιτέλους αρχίζει να λύνεται ο γόρδιος δεσμός της υπερχρέωσης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο όταν σήμερα η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική καθώς από τις 400.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη, μόνο οι 50.000 ξεκίνησαν τη διαδικασία και μόλις οι 67 έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους. Εν τω μεταξύ υπάρχουν 700.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων και ιδιωτών και εκκρεμούν άλλες 500.000.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής, που δεν θα στηρίζεται σε παροχές οι οποίες στοχεύουν στην ψηφοθηρία.
Αυτό που χρειάζεται είναι η μείωση των φόρων και των εισφορών για να αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δηλαδή τα χρήματα που τελικά μένουν στην τσέπη τους.
Μόνον έτσι μπορεί να πάρει ξανά μπρος η οικονομία.