Ο σολομός, μπορεί να είναι νόστιμος και γεμάτος οφέλη, όμως βγάζει τόσα λάδια, που τον αποφεύγουμε
Γνωστή σεφ αποκαλύπτει τα μυστικά της
Αγοράστε κατεψυγμένο και όχι φιλεταρισμένο σολομό.
Επειδή αυτά τα κομμάτια σολομού καταψύχονται αμέσως, πάνω στο πλοίο που τα ψαρεύουν, είναι πολύ πιο φρέσκα από τα φρέσκα ψάρια στο ψαράδικο και η γεύση τους και η μυρωδιά τους πολύ καλύτερη. Όσο περισσότερο μένει ένα ψάρι εκτός κατάψυξης τόσο πιο πολύ ψαρίλα μυρίζει και τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του.
Όταν ένα ψάρι, όμως, καταψύχεται αμέσως, εξασφαλίζεται ότι η γεύση του και η μυρωδιά του είναι όσο το δυνατόν πιο λάιτ.
Αγοράστε επομένως κατεψυγμένο σολομό και όταν τον χρειαστείτε βγάλτε τον από το βράδυ και βάλτε τον να ξεπαγώσει σιγά σιγά στην απλή ψύξη.
Σταματήστε να τρώτε τον σολομό σκέτο. Συνοδεύστε τον με μια σάλτσα μυρωδικών.
Φτιάξτε μια σος με μείγμα βοτάνων που σας αρέσει, βάλτε σκόρδο και συνοδεύστε με αυτή την πάστα τον σολομό, ψητό, στο ατμό ή όπως αλλιώς θέλετε εσείς μαγειρεμένο.
Δείτε ακόμη:
Άκρως καλοκαιρινές μπρουσκέτες, για τα βράδια στο μπαλκόνι