Βιταμίνη C και άλλοι δύο λόγοι για να βάλετε στην κουζίνα σας τον ανανά

ΥΓΕΙΑ

Βιταμίνη C και άλλοι δύο λόγοι για να βάλετε στην κουζίνα σας τον ανανά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο ανανάς είναι ένα και γευστικό τροπικό φρούτο που έχει ταυτόχρονα σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Δείτε τρία από τα κυριότερα οφέλη του που θα σας πείσουν να τον βάλετε στη ζωή σας σήμερα κιόλας, καθώς και τη διατροφική του αξία. Οφέλη Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C Ένα φλιτζάνι φρέσκος ανανάς παρέχει πάνω από το 100% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης […]

10.09.2018 | 18:19

Ο ανανάς είναι ένα και γευστικό τροπικό φρούτο που έχει ταυτόχρονα σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες.

Δείτε τρία από τα κυριότερα οφέλη του που θα σας πείσουν να τον βάλετε στη ζωή σας σήμερα κιόλας, καθώς και τη διατροφική του αξία.

Οφέλη

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C

Ένα φλιτζάνι φρέσκος ανανάς παρέχει πάνω από το 100% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Η βιταμίνη C είναι ένα πολύτιμο συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στην ανάπλαση των ιστών ολόκληρου του σώματος και επίσης λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη γήρανση και τη φθορά.

Δίνει υγιή όψη στο δέρμα

Ο ανανάς παρέχει σημαντική ποσότητα μαγγανίου. Μόλις ένα φλιτζάνι φρέσκος ανανάς θα σας βοηθήσει να καλύψετε πάνω από το 75% της αναγκαίας ημερήσιας δόσης του συστατικού. Το μαγγάνιο, σε «συνεργασία» με τη βιταμίνη C, είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί το κολλαγόνο, ένα από τα κυριότερα δομικά στοιχεία του δέρματος, το οποίο προλαμβάνει τη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Το μαγγάνιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το καλοκαίρι, καθώς δρα και ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Διευκολύνει την πέψη

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη και το οποίο διευκολύνει τη διάσπαση των τροφών, κυρίως των πρωτεϊνών. Έτσι, μειώνει το φούσκωμα μετά από ένα γεύμα.

Exit mobile version