Μία από τις πιο γευστικές ιδέες Σερβίρετε, ιδανικά, με τυράκι της αρεσκείας σας Υλικά 550 γρ. σταφύλι 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 250 ml. ξύδι από λευκό κρασί 350 ml λευκό γλυκό κρασί 1 φύλλο δάφνης 10 κόκκους λευκό πιπέρι Η διαδικασία, από τον ταλαντούχο Άκη Χωρίζουμε το τσαμπί του σταφυλιού σε μικρότερα τσαμπιά. Βάζουμε όλα […]
Μία από τις πιο γευστικές ιδέες
Σερβίρετε, ιδανικά, με τυράκι της αρεσκείας σας
Υλικά
- 550 γρ. σταφύλι
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml. ξύδι από λευκό κρασί
- 350 ml λευκό γλυκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 10 κόκκους λευκό πιπέρι
Η διαδικασία, από τον ταλαντούχο Άκη
Χωρίζουμε το τσαμπί του σταφυλιού σε μικρότερα τσαμπιά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε σε ένα ζεστό και αποστειρωμένο βάζο. Καλύπτουμε τα σταφύλια με το μείγμα ξυδιού και κλείνουμε το βάζο. Διατηρούμε εκτός ψυγείου.