Οι φακές είναι από τις καλύτερες τροφές. Όχι μόνο είναι απίστευτα θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες, αλλά μπορούν να γίνουν σούπα, σαλάτα, κεφτέδες και να συνδυαστούν με πολλά υλικά. Πολλοί τις αποφεύγουμε, καθώς έχουν την τάση να μας πέφτουν βαριές όπως και όλα τα όσπρια. Αυτό συμβαίνει γιατί στον εξωτερικό τους […]
Οι φακές είναι από τις καλύτερες τροφές.
Όχι μόνο είναι απίστευτα θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες, αλλά μπορούν να γίνουν σούπα, σαλάτα, κεφτέδες και να συνδυαστούν με πολλά υλικά.
Πολλοί τις αποφεύγουμε, καθώς έχουν την τάση να μας πέφτουν βαριές όπως και όλα τα όσπρια. Αυτό συμβαίνει γιατί στον εξωτερικό τους φλοιό, περιέχουν κάποια συστατικά, που εμποδίζουν την ομαλή πέψη τους.
Δοκίμασε να κάνεις τα εξής: Δύο με τέσσερις ώρες πριν το μαγείρεμα, τοποθέτησέ τες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Ύστερα στράγγιξε το νερό, ξέπλυνε τις φακές με φρέσκο, κρύο νεράκι και ξεκίνησε το μαγείρεμα.
Θα παρατηρήσεις ότι όχι μόνο θα μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα, αλλά θα είναι και πολύ πιο εύπεπτες.