Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αξιολάτρευτο γαριδοσαγανάκι, για σήμερα που θέλουμε το “κάτι άλλο”
PLUS

Αξιολάτρευτο γαριδοσαγανάκι, για σήμερα που θέλουμε το “κάτι άλλο”

Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά, καθώς και μια λιχουδιά που δεν μπορείς να αντισταθείς. Υλικά 1κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια 1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος 1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο 600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, […]

Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά, καθώς και μια λιχουδιά που δεν μπορείς να αντισταθείς.

Υλικά

1κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια
1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος
1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο
600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες (ή αποψυγμένες αν έχετε αγοράσει έτοιμες)
αλάτι, πιπέρι
100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για γαριδες σαγανακι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.

2. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.

3. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε το μείγμα να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Σερβίρετέ το αχνιστό με μεγάλα, φρυγανισμένα κομμάτια ψωμί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις