Καταπληκτικά μπισκότα για το τσάι, τον καφέ ή το γάλα σας. Υλικά 300 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαύρη ή καστανή ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι 3 κτσ κανέλα 4-5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κτσ μπέικιν πάουντερ 2 κτσ τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη Βήματα Κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα […]
Καταπληκτικά μπισκότα για το τσάι, τον καφέ ή το γάλα σας.
Υλικά
300 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαύρη ή καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
3 κτσ κανέλα
4-5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κτσ μπέικιν πάουντερ
2 κτσ τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
Βήματα
Κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα προσθέτω το τζίντζερ και την κανέλα
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την ζάχαρη με το βούτυρο και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Εάν η ζύμη σας βγει πολύ στεγνή συμπληρώστε λίγο ακόμα βούτυρο. Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα
Ανοίγω την ζύμη σε χοντρό φύλλο και με την βοήθεια ενός κουπάτ κόβω στο σχήμα που επιθυμώ. Υπάρχουν στο εμπόριο επίσης σφραγίδες ζαχαροπλαστικής που μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα τα μπισκοτάκια σας.
Μπορείτε όμως να τους δώσετε οποιοδήποτε σχήμα αφού η ζύμη είναι εύπλαστη σαν πλαστελίνη.
Σε ένα ταψί στρώνω μια λαδόκολλα και μεταφέρω τα μπισκοτάκια μου προσεκτικά με μια σπάτουλα για να μην μου σπάσουν. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 8′ – 10′.
Προσοχή όταν θα τα βγάλετε από το φούρνο είναι ακόμα σχετικά μαλάκα. Μην σας ανησυχεί, θα σκληρύνουν όπως θα κρυώνουν.
Καλή απόλαυση!