Το Σαββατοκύριακο έφτασε και επειδή το έξω και κοστίζει και δεν μας αρέσει κάθε μέρα, θα καλέσουμε δυο φίλους στο μπαλκόνι. Δε θες πολλά, ένα κρασί και ένα μεζεδάκι. Ε λοιπόν, με αυτές τις κροκέτες θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας. Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά Ολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά Γίνονται: 20 τυροκροκέτες […]
Το Σαββατοκύριακο έφτασε και επειδή το έξω και κοστίζει και δεν μας αρέσει κάθε μέρα, θα καλέσουμε δυο φίλους στο μπαλκόνι.
Δε θες πολλά, ένα κρασί και ένα μεζεδάκι. Ε λοιπόν, με αυτές τις κροκέτες θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας.
Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Ολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά
Γίνονται: 20 τυροκροκέτες
Υλικά
- 500 γραμμάρια κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 10 φέτες μπέικον
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση.
- Τρίβουμε το τυρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Προσθέτουμε το τυρί, το αλεύρι, το μπέικιν και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε τα μπαλάκια στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τις τυροκροκέτες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι ο μπέικον και το τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Διπλώνουμε το μπέικον και με μια οδοντογλυφίδα καρφιτσώνουμε ένα κομμάτι πάνω σε κάθε τυροκροκέτα.
Ακολουθήστε μας
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις