Αν οι ντομάτες που αγόρασες είναι λίγο πράσινες και σκληρές, υπάρχει τρόπος να τις φέρεις στα μέτρα σου.. Δες τρία κολπάκια: Βρες το πιο φωτεινό παράθυρο της κουζίνας σου και άφησέ τες κοντά σε αυτό για μερικές μέρες μέχρι να ωριμάσουν. Τοποθέτησέ τες με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε να περιορίσεις τις πιθανότητες να […]
Αν οι ντομάτες που αγόρασες είναι λίγο πράσινες και σκληρές, υπάρχει τρόπος να τις φέρεις στα μέτρα σου..
Δες τρία κολπάκια:
Βρες το πιο φωτεινό παράθυρο της κουζίνας σου και άφησέ τες κοντά σε αυτό για μερικές μέρες μέχρι να ωριμάσουν. Τοποθέτησέ τες με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε να περιορίσεις τις πιθανότητες να μουχλιάσουν ή να «χτυπηθούν».
Τοποθέτησέ τες σε μια πλαστική σακούλα με τρύπες, σε ένα χάρτινο κουτί ή σε μια χάρτινη σακούλα εάν θέλεις να επιταχύνεις λίγο τη διαδικασία. Προσοχή όμως, μην βάλεις πολλές μαζί! Η μέθοδος αυτή λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς παγιδεύεται το αιθυλένιο, που απελευθερώνουν οι ντομάτες, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανσή τους.
Εάν θέλεις ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, βάλε στη σακούλα ή το κουτί που θα χρησιμοποιήσεις μία μπανάνα. Απελευθερώνει περισσότερο αιθυλένιο από κάθε άλλο φρούτο. Εάν δεν έχεις μπανάνες σπίτι, μπορείς να βάλεις ένα μήλο.