Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ποιός απέναντι στον Μπακογιάννη;
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιός απέναντι στον Μπακογιάννη;

Η κάθοδος Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων ενεργοποιεί ισχυρά αντανακλαστικά στην κυβέρνηση… Ποιόν ή ποιά θα ρίξει απέναντί του η Κυβέρνηση; Ακούγονται Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης και Λούκα Κατσέλη, ενώ η κα Ρένα Δούρου πάει Ευρωβουλή. Κορυφαίοι στον ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι «το δείγμα γραφής στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που […]

Η κάθοδος Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων ενεργοποιεί ισχυρά αντανακλαστικά στην κυβέρνηση… Ποιόν ή ποιά θα ρίξει απέναντί του η Κυβέρνηση; Ακούγονται Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης και Λούκα Κατσέλη, ενώ η κα Ρένα Δούρου πάει Ευρωβουλή.

Κορυφαίοι στον ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι «το δείγμα γραφής στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα έχουν οι ευρωεκλογές». Κορυφαίος παράγοντας έλεγε ότι «θα βρούμε τους καλύτερους υποψηφίους». Ήδη ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ψάχνει για το πλέον κατάλληλο πρόσωπο. Όμως, η κάθοδος Μπακογιάννη από την πλευρά της ΝΔ, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο. Ποιόν λοιπόν θα ρίξουν απέναντί του; Τον Αλέξη Χαρίτση; Την Έφη Αχτσιόγλου ή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο; Τον Κώστα Ζαχαριάδη;

Ο Κώστας Μπακογιάννη έχει ωστόσο την συμπάθεια πέραν της ΝΔ και των οπαδών του Καμίνη. Ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει στη μάχη την κα Έλενα Κουντουρά , η οποία έχει επιτυχία στο Υπουργείο Τουρισμού. Όμως το θέμα των Πρεσπών είναι αγκάθι. Ο Κώστας Μπακογιάννης ποτέ δεν είπε όχι για τον δήμο της Αθήνας. Με επιτυχημένο έργο τόσο ως δήμαρχος Καρπενησίου, όσο και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, έχει τονίσει την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων ειδικά στον χώρο της αυτοδιοίκησης και δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει πρόσβαση και ακροατήριο και στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ετοιμάζει τον μηχανισμό του για να διεκδικήσει την ψήφο των Αθηναίων, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ίσως τον επόμενο μήνα. Απευθύνεται στην κοινωνία και όχι μόνο σε στενά κομματικά ακροατήρια, κάτι που συνάδει και με την προσπάθεια της ΝΔ να συνομιλήσει με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολιτικούς χώρους.

Πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα χαμηλά ποσοστά στο Λεκανοπέδιο και η φωτιά στο Μάτι με τους δεκάδες νεκρούς. Η κα Ρένα Δούρου μάλλον οδεύει προς Βρυξέλλες, ενώ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης κερδίζει πολύ έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός δεν θέλει τριπλές εκλογές τον Μάιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις