Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών για Ζακ: Ασκήθηκε η απολύτως απαραίτητη βία (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών για Ζακ: Ασκήθηκε η απολύτως απαραίτητη βία (vid)

Σε πλήρη κάλυψη των αστυνομικών που εμφανίζονται σε βίντεο να κλωτσούν και να σέρνουν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλου, προχώρησε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος. Ο κ. Πάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, υπεραμύνθηκε τις κινήσεις των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση […]

Σε πλήρη κάλυψη των αστυνομικών που εμφανίζονται σε βίντεο να κλωτσούν και να σέρνουν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλου, προχώρησε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος.

Ο κ. Πάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, υπεραμύνθηκε τις κινήσεις των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει».

«Οι συνάδελφοί μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοί μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε το ίδιο πράγμα. Πάνε σε ένα συμβάν, στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι, αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει» σχολίασε ο κ. Πάκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις