Μπορεί το κλασικό να είναι πάντα το καλύτερο, όμως αυτό το τοστ δεν θα μπορείτε να το αποχωριστείτε με τίποτα. Στο τηγάνι, με τυρί που λιώνει στο στόμα και μανιτάρια. Υλικά συνταγής 4 φέτες ψωμί του τοστ 4 φέτες τυρί του τοστ 80 γρ. μανιτάρια σε φέτες, φρέσκα ή κατεψυγμένα 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι […]
Μπορεί το κλασικό να είναι πάντα το καλύτερο, όμως αυτό το τοστ δεν θα μπορείτε να το αποχωριστείτε με τίποτα. Στο τηγάνι, με τυρί που λιώνει στο στόμα και μανιτάρια.
Υλικά συνταγής
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες τυρί του τοστ
- 80 γρ. μανιτάρια σε φέτες, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στη μια κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι όσο χρειαστεί να εξατμιστούν τα υγρά.
Βγάζετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τη δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνετε τις 4 φέτες ψωμί και τις τηγανίζετε από τη μια μεριά μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις γυρίζετε από την άλλη.
Ακουμπάτε στις δύο φέτες ψωμιού από μια φέτα τυρί του τοστ, μοιράζετε τη γέμιση μανιταριών-κρεμμυδιών, σκεπάζετε με τις άλλες δύο φέτες ψωμί (η ψημένη πλευρά να “κοιτάει” προς τη γέμιση) και γυρίζετε όπως είναι τα τοστ ανάποδα ψήνοντας λίγο ακόμη τις ωμές πλευρές μέχρι να τραγανίσουν κι αυτές και να λιώσει τελείως το τυρί. Σερβίρετε με μπίρα και πράσινη σαλάτα.