Το αβοκάντο έχει γίνει trend.
Του βάζεις λίγο λεμόνι, λάδι, πολύ αλάτι και γίνεται πεντανόστιμο. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεσαι να το καθαρίσεις.
Θα χρειαστείς ένα ταψί, ένα αλουμινόχαρτο και ένα αβοκάντο.
Τύλιξε ολόκληρο το φρούτο σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτο σε ένα ταψί. Μετά τοποθέτησε το στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για δέκα λεπτά μέχρι το αβοκάντο να μαλακώσει. Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόση ώρα θα πάρει γιατί εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι.
Όταν σου φανεί έτοιμο, βγάλε το από το φούρνο και ρίξε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Μετά δοκίμασε να το καθαρίσεις και θα δεις πόσο εύκολα θα βγει η φλούδα του.
Το αβοκάντο παράγει αέριο αιθυλένιου το οποίο απελευθερώνεται αργά με αποτέλεσμα να μην ωριμάζει εύκολα το φρούτο. Αν το βάλεις όμως σε αλουμινόχαρτο αυτό το αέριο θα βγει πιο εύκολα και θα διευκολύνει και το καθάρισμα του.