Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θρίλερ με τον αρχηγό της Ιντερπόλ – Η μυστήρια φωτογραφία που έστειλε στη σύζυγό του
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με τον αρχηγό της Ιντερπόλ – Η μυστήρια φωτογραφία που έστειλε στη σύζυγό του

Ως «ύποπτος για παραβίαση του νόμου κρατείται στην Κίνα ο πρόεδρος της Ιντερπόλ, ενώ ανακρίνεται από τον αρμόδιο τομέα διαφθοράς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ο Μενγκ Χονγκγουέι λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κίνα, έστειλε στη γυναίκα του κάτι περίεργο – μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι. Η Γκρέις Μενγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λυών εξέφρασε την εκτίμηση ότι με […]

Ως «ύποπτος για παραβίαση του νόμου κρατείται στην Κίνα ο πρόεδρος της Ιντερπόλ, ενώ ανακρίνεται από τον αρμόδιο τομέα διαφθοράς του Κομμουνιστικού Κόμματος

Ο Μενγκ Χονγκγουέι λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κίνα, έστειλε στη γυναίκα του κάτι περίεργο – μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι. Η Γκρέις Μενγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λυών εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τον τρόπο αυτό ο άνδρας της που είναι επίσης υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα, ήθελε να της πει ότι διατρέχει κίνδυνο.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος της παραιτήθηκε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αλλά στην ανακοίνωσή της ζητά «διευκρινίσεις» από την Κίνα: «Η Ιντερπόλ ζήτησε μέσω των επίσημων δικτύων επιβολής του Νμου αποσαφηνίσεις από τις Αρχές της Κίνας για την κατάσταση του προέδρου της υπηρεσίας, Μενγκ Χονγκγουέι.

Η σύζυγος του Κινέζου αξιωματούχου δεν είχε καμία επαφή με τον άνδρα της από τις 25 Σεπτεμβρίου που έλαβε τη φωτογραφία με το μαχαίρι κι όπως αποκάλυψε, τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε δεχθεί ένα μήνυμά του, όπου της έλεγε: «περίμενε τηλεφώνημά μου».

Η κ. Μενγκ απέφυγε να δείξει το πρόσωπό της στις κάμερες φοβούμενη για την ασφάλεια της ίδιας και των παιδιών της. Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο άνδρας της αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες: «Δεν είμαι σίγουρη τι συνέβη στην Κίνα», είπε.

Η Γκρέις Μενγκ μίλησε με την πλάτη στις κάμερες για την εξαφάνιση του άνδρα της, αρχηγού της Ιντερπόλ (Φωτογραφία: AP Photo/John Leicester)
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις