Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό ανάλατη μυζήθρα 1 φλ. φέτα 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Σε μια λεκάνη λιώστε τη φέτα μαζί με τη μυζήθρα, πιέζοντας με ένα πιρούνι. Προσθέστε και τα […]
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
1 φλ. φέτα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη λιώστε τη φέτα μαζί με τη μυζήθρα, πιέζοντας με ένα πιρούνι.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε μέχρι να πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σκεπάστε τη με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη για μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
Πλάστε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και αλευρώστε τα.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά.
Μόλις ροδίσουν, βγάλτε τα, αφήστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρετε.