Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Κόντρες” για τον ν. Παρασκευόπουλου – Θα τον καταργήσουμε, λέει η ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Κόντρες” για τον ν. Παρασκευόπουλου – Θα τον καταργήσουμε, λέει η ΝΔ

Πλήρης στήριξη Μιχάλη Καλογήρου στον νόμο Παρασκευόπουλου – «Θα τον καταργήσουμε», λέει η ΝΔ Ο Καλογήρου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παράταση του νόμου Παρασκευοπούλου ανέφερε ότι τις 28  Αυγούστου που έπαψαν να ισχύουν οι διατάξεις του μέχρι και που κατατέθηκε  η τροπολογία προκειμένου να ισχύσουν για ένα ακόμη χρόνο στα καταστήματα φυλακών Α […]

Πλήρης στήριξη Μιχάλη Καλογήρου στον νόμο Παρασκευόπουλου – «Θα τον καταργήσουμε», λέει η ΝΔ

Ο Καλογήρου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παράταση του νόμου Παρασκευοπούλου ανέφερε ότι τις 28  Αυγούστου που έπαψαν να ισχύουν οι διατάξεις του μέχρι και που κατατέθηκε  η τροπολογία προκειμένου να ισχύσουν για ένα ακόμη χρόνο στα καταστήματα φυλακών Α και Β τύπου έχουμε 1.000 παραπάνω κρατούμενους μόνο σε ένα μήνα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε επιστολές που ήρθαν σε εκείνον  από σωφρονιστικά καταστήματα από πολλές περιοχές της Ελλάδας τα οποία κάνουν λόγο για υπερπληθυσμό  κρατουμένων. «Όσο δεν είχε παραταθεί ο νόμος ήρθαν επιστολές από σωφρονιστικά κατάστημα όπως της Νιγρίτας Σερρών για  πληρότητα από το κατάστημα στην Θεσσαλονίκη για υπερπληθυσμό, κρατουμένων και από τα Γιάννενα και φυσικά τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η ασφάλεια, ο  ανθρωπισμός, η  επανένταξη και η  διαφάνεια είναι  οι όροι  με τους οποίους κινείται η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της δικαιοσύνης.

Υπάρχει ένα τεράστιο πλαίσιο διαστρέβλωσης  αριθμών  και  πραγματικότητας και  μια στοχοποίησης ενός πολιτικού προσώπου που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ξανά για οποιοδήποτε νομοθέτημα.

Εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να στοχοποιείται για συγκεκριμένη συλλογική πολιτική της κυβέρνησης και για λόγους  που δεν στοιχειοθετούνται και δεν υφίστανται αντικειμενικά.

Οι αποσυμφορητικές διατάξεις  είναι αναγκαίες  διατάξεις προκειμένου να μπορούν να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα  καταστήματα κράτησης σε όλη τη χώρα.»

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που έχει πληρώσει η χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο μέχρι το 2014 πρόστιμα που όπως είπε μειώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια

«Από το 2008 μέχρι το 2014 η χώρα μας κλήθηκε να πληρώσει από καταδικαστικές αποφάσεις για τις συνθήκες κράτησης στην φυλακές 3.238.000 €  συν τόκους.

Από το 2015 έως το 2017 για συνθήκες κράτησης στις φυλακές το πρόστιμο  είναι μόλις 122.300 € . Αυτά όσον αφορά τη συμπεριφορά της χώρας απέναντι σε διεθνείς υποχρεώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία η χώρα ελέγχεται.»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε και στοιχεία όσον αφορά την μείωση σε ανθρωποκτονίες, βιασμούς και ληστείες μεταξύ των ετών 2010 και 2017. 

Όπως ανέφερε:

  • οι ανθρωποκτονίες το  2010 ήταν 175 και το  2017  78.
  • οι βιασμοί το  2010 ήταν 215, το 2014 134 το  2017 156.
  • οι ληστείες  το 2010 ήταν 6.097 το 2011  6.636, το 2012  5.092, το 2013 4.919, το 2014 3.800 ,το 2015 4.300, το 2016 4.700 και το 2017 4.200.

Καραγκούνης: Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου 

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο εισηγητής Κώστας Καραγκούνης. Επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου εάν κερδίσει τις εκλογές και είναι στην κυβέρνηση και πρόσθεσε:  «δεν περίμενα να είστε τόσο ένθερμος υποστηρικτής του νόμου Παρασκευόπουλου την στιγμή που και ο ίδιος παραδέχεται πως υπάρχουν κάποιες αστοχίες. Αυτό δείχνει ότι παραμένετε αμετανόητοι. Δεν έχετε καταλάβει ότι άλλαξε η ποιότητα του εγκλήματος.

Αυτά που βλέπει ο κόσμος καθημερινά με ληστείες και βασανισμούς δεν τα κατανοείται. Δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά η ποιότητα του εγκλήματος που έχει αλλάξει. Πρέπει να υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφάλειας. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεται; Το συμβούλιο της Ευρώπης το λέει ρητά. Υπάρχει αλλαγή βαθμίδας και ποιότητας εγκλημάτων. Ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του. Τα εγκλήματα είναι σκληρά και εσείς δίνεται αυτές τις απαντήσεις; Οι πολίτες βιώνουν τα επίχειρα αυτού του νόμου.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις