Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μετά από κάθε απάτη έτρεχε στον… μπαρμπέρη, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από κάθε απάτη έτρεχε στον… μπαρμπέρη, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Στον καλύτερο… πελάτη των κομμωτηρίων της συμπρωτεύουσας είχε εξελιχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ένας 63χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία για πολυάριθμες υποθέσεις απατών. Κατευθείαν στον μπαρμπέρη Μετά από κάθε εξαπάτηση πολίτη από τον οποίο έπαιρνε σημαντικά χρηματικά ποσά, πήγαινε κατ’ ευθείας στο… κομμωτήριο, όπου άλλαζε την εμφάνισή του! Άλλοτε ζητούσε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στον καλύτερο… πελάτη των κομμωτηρίων της συμπρωτεύουσας είχε εξελιχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ένας 63χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία για πολυάριθμες υποθέσεις απατών.

Κατευθείαν στον μπαρμπέρη

Μετά από κάθε εξαπάτηση πολίτη από τον οποίο έπαιρνε σημαντικά χρηματικά ποσά, πήγαινε κατ’ ευθείας στο… κομμωτήριο, όπου άλλαζε την εμφάνισή του!

Άλλοτε ζητούσε κούρεμα, άλλοτε ξύρισμα

Άλλοτε, ζητούσε κούρεμα στον… πόντο, άλλοτε, να ξυρίσουν το μουστάκι του, άλλοτε τα γένια, όσα χαρακτηριστικά δηλαδή έβλεπαν τα θύματά πριν καταλάβουν ότι είχαν εξαπατηθεί κατά το χειρότερο τρόπο.

Άλλοτε φορούσε γυαλιά μυωπίας, άλλοτε ηλίου κι άλλε φορές τίποτα.

Τα χαρακτηριστικά που έβλεπαν τα θύματα, απείχαν των πραγματικών

Κι έτσι, ακόμη κι αν κάποιοι ήθελαν να τον καταγγείλουν, τα χαρακτηριστικά που έδιναν στην αστυνομία απείχαν από τη… νέα εμφάνισή του κι έτσι κατάφερνε να ξεγλιστράει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συντοπίτης και δήθεν διευθυντής αστυνομικών

Ο συγκεκριμένος δράστης των απατών, πλησίαζε σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ανύποπτα θύματα, κυρίως ηλικιωμένους, τους οποίους με το λέγε-λέγε, έπειθε ότι κοινή καταγωγή από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Για να προσδώσει και κύρος στον εαυτό του συστηνόταν συνήθως ως διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών έτοιμος να… εξυπηρετήσει τους… συγχωριανούς του όποτε χρειαζόταν.

Έπαιρνε τους αριθμούς των κινητών

Όταν προσέγγιζε τους πολίτες εξασφάλιζε και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πώς πουλούσε το παραμύθι

Ξαφνικά στη συνέχεια τηλεφωνούσε σε κάποιον η κάποιους απ αυτούς και λέγοντάς τους ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο εισήχθη στο νοσοκομείο και χρειάζονταν επειγόντως χρήματα για τις «πρώτες ανάγκες» και ότι δεν είχε «πάνω του»,  εκείνη τη στιγμή,  κατάφερνε να του δίνουν δανεικά και… αγύριστα!

34 πολίτες περιμένουν τα δανεικά

 Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία , προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό ο 63χρονος:

  • Εξαπάτησε συνολικά 34 πολίτες,
  • αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον 7 άτομα,
  • αποκόμισε από την παράνομη δράση του το χρηματικό ποσό των 6.860 ευρώ, ενώ
  • αποπειράθηκε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.

Με αφορμή τη νέα υπόθεση μαζικής εξαπάτησης πολιτών, η Αστυνομία συνοδεύει τα στοιχεία με οδηγίες και συμβουλές για το κοινό.

Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ για να αποφύγετε τις απάτες

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
  • Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις