Γιατί δεν κάνει να φας ούτε ψίχουλο από το ψωμί που έχει μουχλιάσει

ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν κάνει να φας ούτε ψίχουλο από το ψωμί που έχει μουχλιάσει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δεν υπάρχει καθαρό κομμάτι σε ψωμί που έχει μουχλιάσει. Η μούχλα είναι ένας μύκητας όπως τα μανιτάρια. Το πάνω μέρος του μύκητα είναι εύκολο κάποιος να το εξετάσει, υπάρχει όμως ένα τεράστιο «δίκτυο» που διατρέχει εσωτερικά το «σώμα» του οργανισμού, που δεν μπορείτε να δείτε. Αν δείτε προσεκτικά με μεγεθυντικό φακό τις γραμμές στο εσωτερικό […]

14.10.2018 | 16:18

Δεν υπάρχει καθαρό κομμάτι σε ψωμί που έχει μουχλιάσει.

Η μούχλα είναι ένας μύκητας όπως τα μανιτάρια. Το πάνω μέρος του μύκητα είναι εύκολο κάποιος να το εξετάσει, υπάρχει όμως ένα τεράστιο «δίκτυο» που διατρέχει εσωτερικά το «σώμα» του οργανισμού, που δεν μπορείτε να δείτε.

Αν δείτε προσεκτικά με μεγεθυντικό φακό τις γραμμές στο εσωτερικό της φέτας ψωμιού, θα παρατηρήσει ότι ολόκληρη η φέτα έχει προσβληθεί από τη μούχλα.

Και αν σκεφτείτε ότι μπορείτε να πάρετε μία άλλη φέτα από την ίδια φραντζόλα, κάνετε πάλι λάθος. Μέχρι τη στιγμή που η μούχλα γίνει εμφανής, μικροσκοπικά σποράκια αναπαράγονται σε όλο το ψωμί και ο μύκητας επεκτείνεται.

Υπάρχουν χιλιάδες είδη μούχλας που είναι αβλαβή για τον άνθρωπο. Αλλά μερικοί τύποι του μύκητα μπορούν να προσβάλλουν τα φαγητά, καθιστώντας αδύνατο να ξέρει κάποιος αν αυτό που τρώει είναι ασφαλές.

Για παράδειγμα αυτή η πράσινη και μπλε μούχλα που βλέπετε στο ψωμί μπορεί να δημιουργήσει σε περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα.

Η θεωρία ότι ζεσταίνοντάς το θα εξουδετερωθεί ο μύκητας είναι ένας ακόμη μύθος. Άρα, καλύτερα να το αποφύγετε εντελώς.

Ετικέτες
Exit mobile version