Έχει πλούσια υφή, σαν μους, όμως πρόκειται για ένα υγιεινό γιαούρτι. Το τέλειο απλό, αλλά εξωτικό γλυκό, για ένα έθνικ γεύμα. Για 6 άτομα: 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος 2 κούπες γιαούρτι πλήρες 1⁄2 βανίλια η μύτη ενός κ.γ. κάρδαμο (προαιρετικά) πρέζα αλάτι ζάχαρη άχνη 2 κ.σ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα νιφάδες αλάτι για το σερβίρισμα Εκτέλεση: […]
Έχει πλούσια υφή, σαν μους, όμως πρόκειται για ένα υγιεινό γιαούρτι.
Το τέλειο απλό, αλλά εξωτικό γλυκό, για ένα έθνικ γεύμα.
Για 6 άτομα:
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κούπες γιαούρτι πλήρες
1⁄2 βανίλια
η μύτη ενός κ.γ. κάρδαμο (προαιρετικά)
πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
νιφάδες αλάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή σε ένα πυρίμαχο μπολ σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει).
Κατεβάστε από τη φωτιά αλλά αφήστε τη στο νερό ώστε να διατηρηθεί ζεστή.
Ρίξτε απαλά το γιαούρτι μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς (επειδή το κρύο γιαούρτι θα έρθει σε επαφή με τη ζεστή σοκολάτα, θέλει προσοχή για να αναμειχθεί σωστά και να μην γίνει η σοκολάτα σβώλοι).
Όταν έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το αλάτι, τη βανίλια και το κάρδαμο (αν χρησιμοποιείτε).
Δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέστε 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη.
Βάλτε το μείγμα στα μπολάκια ή ποτηράκια της προτίμησής σας.
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρετε με τα φιστίκια και τις νιφάδες αλατιού.
Συνταγή της Naz Deravian από το βιβλίο Yogurt Culture της Cheryl Sternman Rule.