Ενημέρωση της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια, ζητούν με ερώτησή τους πέντε βουλευτές του ΚΚΕ (Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Στ. Τάσσος, Ν. Κατσώτης και Ν. Καραθανασόπουλος), στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της διαμάχης του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι […]
Ενημέρωση της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια, ζητούν με ερώτησή τους πέντε βουλευτές του ΚΚΕ (Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Στ. Τάσσος, Ν. Κατσώτης και Ν. Καραθανασόπουλος), στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της διαμάχης του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στον νόμο 4451/2017, τα μυστικά κονδύλια, που διαχειρίζονται το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα υπουργεία, παραμένουν. Την ίδια ώρα, η ενημέρωση του προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων και μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου, τονίζουν οι βουλευτές, ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί. Την ίδια ώρα, ο Περισσός επισημαίνει ότι ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά σε όλα τα υπουργεία.
Ωστόσο, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν συντρέχει κανένας λόγος να θεωρούνται και να είναι μυστικά αυτά τα κονδύλια, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή, πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιον σκοπό.
Κατόπιν τούτων ρωτούν τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα.