Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το διάσημο γλύκισμα που έχει γίνει μόδα στην Αμερική, και μάλιστα φτιαγμένο από τα χεράκια σου καθώς είναι τόσο απλό! Ακολούθησε την original αμερικάνικη συνταγή για το πιο πετυχημένο και νόστιμο μπανανόψωμο.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά, χτυπημένα
3 μπανάνες, ψιλοκομμένες (για πιο ζουμερό και νόστιμο αποτέλεσμα, δοκίμασε 4 μπανάνες)
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, ανακατεύεις μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτεις τα αυγά και τις θρυμματισμένες μπανάνες και ανακατεύεις καλά. Κοσκίνισε αλεύρι, σόδα και αλάτι. Πρόσθεσε τα στο κρεμώδες μείγμα και μετά βάλε τη βανίλια. Ανάμειξε μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και Ψήσε στους 180º για 55 λεπτά. Έτοιμο να το απολαύσεις.