Φιστίκια, ανθόνερο, μέλι Γνωστή στον αραβικό κόσμο ως αταΐφ, η κρέπα αυτή στην Παλαιστίνη τρώγεται ως πρωινό. Για 4 κρέπες: 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις σκάρτη πρέζα αλάτι 200 ml γάλα 2 αυγά 1 κ.γ. ανθόνερο ελαιόλαδο για το τηγάνι μέλι για το σερβίρισμα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα Εκτέλεση: Σε ένα μπολ […]
Φιστίκια, ανθόνερο, μέλι
Γνωστή στον αραβικό κόσμο ως αταΐφ, η κρέπα αυτή στην Παλαιστίνη τρώγεται ως πρωινό.
Για 4 κρέπες:
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σκάρτη πρέζα αλάτι
200 ml γάλα
2 αυγά
1 κ.γ. ανθόνερο
ελαιόλαδο για το τηγάνι
μέλι για το σερβίρισμα
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Ανοίξτε ένα πηγαδάκι στη μέση και ρίξτε τα αυγά.
Ρίξτε αργά και το γάλα και το ανθόνερο.
Ανακατέψτε ώστε να έχετε ένα ομοιογενές, ρευστό κουρκούτι.
Λαδώστε μια κρεπιέρα (ή τηγάνι) με ελάχιστο λάδι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε αρκετό μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κρεπιέρας και ψήστε για 2-3′, ή μέχρι οι άκρες της κρέπας να σταθεροποιηθούν.
Γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 2-3′.
Μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο, όσο ψήνετε και τις υπόλοιπες.
Σερβίρετε τις κρέπες με μέλι και φιστίκια.
Η συνταγή είναι της Salma Hage