Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φορτσάκης: “Η κυβέρνηση δεν έχει, πλέον, δημοκρατική νομιμοποίηση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορτσάκης: “Η κυβέρνηση δεν έχει, πλέον, δημοκρατική νομιμοποίηση”

Τη συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης. Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει πρωτοφανείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, «προσδοκώντας ευμενή μεταχείριση επί των ανοικτών οικονομικών ζητημάτων» και σημειώνει ότι «η ζημιά στα εθνικά θέματα έχει γίνει και η κυβέρνηση κινδυνεύει να μη λάβει […]

Αποτέλεσμα εικόνας για φορτσάκης

Τη συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει πρωτοφανείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, «προσδοκώντας ευμενή μεταχείριση επί των ανοικτών οικονομικών ζητημάτων» και σημειώνει ότι «η ζημιά στα εθνικά θέματα έχει γίνει και η κυβέρνηση κινδυνεύει να μη λάβει κανένα αντάλλαγμα για τη χώρα».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να στηριχθεί ακόμα και σε προσωρινή, συγκυριακή, πλειοψηφία για να εξασφαλίσει ολιγόμηνη παραμονή στην εξουσία» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν διαθέτει, πλέον, δημοκρατική νομιμοποίηση».

Όσον αφορά την παιδεία, ο βουλευτής και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε ότι “διέρχεται μεγάλη κρίση” επισημαίνοντας ότι «η μετάθεση των ευθυνών της πολιτείας στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που ουσιαστικά προσκαλούνται από τον υπουργό Παιδείας να αυτοδικήσουν, είναι εξοργιστική».

Ο κ. Φορτσάκης εκτίμησε επίσης ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να αντιμετωπίσει την ανομία που επικρατεί, επικροτεί αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα» και σημειώνει ότι «όταν κάποιος αρνείται, πεισματικά, να βάλει μια τάξη και αποποιείται διαρκώς τις ευθύνες του, αυτά είναι δυστυχώς τα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς εάν «τα φαινόμενα αυτά στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καινούργια ή έχουν βαθιές ρίζες;», ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ δήλωσε ότι «είναι μεν διαχρονικά αλλά χειροτέρεψαν πολύ εξαιτίας της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο κ. Φορτσάκης χαρακτήρισε την κατάσταση στα πανεπιστήμια ζοφερή και δήλωσε στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για την αντιμετώπισή της χρειάζεται, πλέον, η συνδρομή της πολιτείας και πολιτική βούληση.

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη «επιβάλλεται άμεση απομάκρυνση όλων των εξωτερικών στοιχείων από τα πανεπιστήμια, χρειάζεται οργανωμένη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων με σύστημα ελέγχου εισόδου και όποιος παρανομεί να υφίσταται τις προβλεπόμενες αστικές, ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις