Όλοι αγαπάμε το αυγό. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο να το φτιάξεις. Όμως εσύ το σκέφτεσαι δυο –τρεις φορές πριν το πάρεις απόφαση. Ξέρουμε γιατί. Αυτή η απαίσια μυρωδιά που αφήνει στο ποτήρι σου σε κάνει να μετανιώνεις κάθε φορά που το μαγειρεύεις. Έχουμε τον τρόπο όμως, να το ξεφορτωθείς. Ή μάλλον, σου έχουμε και […]
Όλοι αγαπάμε το αυγό. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο να το φτιάξεις.
Όμως εσύ το σκέφτεσαι δυο –τρεις φορές πριν το πάρεις απόφαση.
Ξέρουμε γιατί. Αυτή η απαίσια μυρωδιά που αφήνει στο ποτήρι σου σε κάνει να μετανιώνεις κάθε φορά που το μαγειρεύεις.
Έχουμε τον τρόπο όμως, να το ξεφορτωθείς. Ή μάλλον, σου έχουμε και επιλογές:
Ξύδι
Πλένεις τα ποτήρια όπως θα έκανες και πάντα με κρύο νερό. Μόλις λοιπόν τελειώσεις θα αφήσεις τα ποτήρια να μουλιάσουν στο ξύδι. Τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα.
Λεμόνι
Το λεμόνι αφαιρεί τη μυρωδιά του αυγού από πιάτα και ποτήρια. Τα απορρυπαντικά με άρωμα λεμόνι είναι καλά αλλά το φυσικό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.
Μαγειρική σόδα
Σε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα μουλιάζεις για λίγη ώρα τα ποτήρια και τις κούπες σου και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι (πάντα κρύο) και νερό.