Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ: Αν οι μετανάστες ρίξουν πέτρες, ο στρατός να τις αντιμετωπίσει ως τουφέκια (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Αν οι μετανάστες ρίξουν πέτρες, ο στρατός να τις αντιμετωπίσει ως τουφέκια (vid)

Το καραβάνι των μεταναστών κατευθύνεται στα σύνορα των ΗΠΑ, εκεί όπου έχουν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Στην ερώτηση αν οι περισσότεροι από 15.000 στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στα σύνορα, θα χρησιμοποιήσουν πυρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε αρχικά «ελπίζω πως όχι». «Όποιος πετάξει πέτρες… εμείς […]

Το καραβάνι των μεταναστών κατευθύνεται στα σύνορα των ΗΠΑ, εκεί όπου έχουν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Στην ερώτηση αν οι περισσότεροι από 15.000 στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στα σύνορα, θα χρησιμοποιήσουν πυρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε αρχικά «ελπίζω πως όχι».

«Όποιος πετάξει πέτρες… εμείς θα το θεωρήσουμε ως όπλο γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να δέχεσαι μια πέτρα στο πρόσωπο. Θέλουν να ρίξουν πέτρες στο στρατό μας, τότε ο στρατός θα απαντήσει. Θα τις θεωρήσουμε ως τουφέκια. Αν πετάξουν πέτρες όπως έκαναν κατά των στρατιωτών και της αστυνομίας του Μεξικό, εγώ λέω να τις αντιμετωπίσουμε ως τουφέκια» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο.

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και Μεξικανούς αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι τους απώθησαν προς την Γουατεμάλα.

Ο Τραμπ, μάλιστα, επανήλθε στο θέμα στην ομιλία του στο αεροδρόμιο της Κολούμπια. «Είδατε τι έκαναν στην αστυνομία και το στρατό στο Μεξικό; Αυτοί είναι σκληροί άνθρωποι δεν είναι μικροί άγγελοι και δεν θα τους αφήσουμε να μπουν στη χώρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις