Η πλαστική μεμβράνη είναι από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα. Όμως σχεδόν πάντα μας προκαλεί πονοκέφαλο καθώς κολλάει και δεν μπορούμε να το ανοίξουμε καλά και να τυλίξουμε αυτό που θέλουμε. Συνήθως φυλάμε την πλαστική μεμβράνη σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι με άλλα παρόμοια αντικείμενα. Εδώ ακριβώς είναι το λάθος. Η μεμβράνη καλό είναι να […]
Η πλαστική μεμβράνη είναι από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα.
Όμως σχεδόν πάντα μας προκαλεί πονοκέφαλο καθώς κολλάει και δεν μπορούμε να το ανοίξουμε καλά και να τυλίξουμε αυτό που θέλουμε.
Συνήθως φυλάμε την πλαστική μεμβράνη σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι με άλλα παρόμοια αντικείμενα.
Εδώ ακριβώς είναι το λάθος. Η μεμβράνη καλό είναι να αποθηκεύεται αλλού ώστε να ξεκολλάει καλύτερα και πιο εύκολα.
Και αυτός ο χώρος δεν είναι άλλος από την κατάψυξη.
Ο κρύος αέρας μειώνει την στατικότητα και σου επιτρέπει να το ανοίξεις και να κόψεις το κομμάτι που θέλεις χωρίς να κολλάει η μεμβράνη μεταξύ της, σύμφωνα με το The Kitchn.
Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στην κατάψυξή σου, μπορείς να βάλεις το ρολό λίγο πριν το χρειαστείς. Ωστόσο, όσο πιο κρύο το πλαστικό, τόσο πιο καλά λειτουργεί το τρικ αυτό.