Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βερολίνο: Επιφυλάξεις ως προς την πρόθεση της Αθήνας για τις συντάξεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Επιφυλάξεις ως προς την πρόθεση της Αθήνας για τις συντάξεις

Την ώρα που οι συνταξιούχοι “τρέμουν” για το τι θα ξημερώσει σχετικά με τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, το Βερολίνο κρατά το στόμα του κλειστό Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε μια λακωνική και αόριστη δήλωση αποφεύγοντας να σχολιάσει το ζήτημα της μη περικοπής των […]

Την ώρα που οι συνταξιούχοι “τρέμουν” για το τι θα ξημερώσει σχετικά με τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, το Βερολίνο κρατά το στόμα του κλειστό

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε μια λακωνική και αόριστη δήλωση αποφεύγοντας να σχολιάσει το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τη μελλοντική πορεία της ΕΕ, η οποία συνιστά το κοινό μας μέλλον και για την οποία φέρουμε κοινή ευθύνη», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

Πρόσθεσε δε ότι «συζητήσαμε επίσης για τις εξελίξεις στις δύο χώρες μας (Ελλάδα και Γερμανία) και για το τι μπορούμε να πράξουμε ώστε οι εξελίξεις να είναι θετικές» είπε ο κ. Σολτς, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Τσίπρας και Σολτς έθεσαν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το γερμανικό δίκτυο τονίζει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διατηρεί τις επιφυλάξεις του ως προς την πρόθεση της Αθήνας να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων.

Το tweet του πρωθυπουργού για την συνάντησή με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε μέσω Twitter ότι συζήτησε με τον Αντόνιο Κόστα για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να επικρατήσει η δημοκρατία και η ελπίδα.

«Απέναντι σε νεοφιλελευθερισμό & ακροδεξιά κανείς δεν μπορεί μόνος να δώσει λύση. Εχτές με την συμπρόεδρο του die Linke, K.Κίππινγκ και σήμερα με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Α. Κόστα, συζητήσαμε για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, για να επικρατήσει η δημοκρατία & η ελπίδα», έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις