Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης για προσλήψεις: Μία ακόμη προφανής κοροϊδία του Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για προσλήψεις: Μία ακόμη προφανής κοροϊδία του Τσίπρα

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. “Το να δηλώνεις ότι θα προσλάβεις 10.000 νέους δημόσιους υπαλλήλους στη θέση των ιερέων που πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά που το κόστος της εργασίας τους θα συνεχίσει να το πληρώνει το κράτος είναι μία ακόμη προφανής κοροϊδία. Από τις πολλές που απλόχερα προσφέρει ο […]

Ανδρουλάκης

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

“Το να δηλώνεις ότι θα προσλάβεις 10.000 νέους δημόσιους υπαλλήλους στη θέση των ιερέων που πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά που το κόστος της εργασίας τους θα συνεχίσει να το πληρώνει το κράτος είναι μία ακόμη προφανής κοροϊδία. Από τις πολλές που απλόχερα προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηρίζει την συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου ως “καθαρά οικονομική”.

“Πλέον το ποσό της μισθοδοσίας των ιερέων θα διαχειρίζεται από την Εκκλησία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αυτονομία του απλού ιερέα και ότι το κράτος παραιτείται από κάθε διεκδίκηση αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας”.

Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί απαραίτητη την αναθεώρηση του άρθρου 85 του Συντάγματος σχετικά με την ποινική ευθύνη υπουργών, “ώστε οι πολιτικοί να έχουν την ίδια περίοδο παραγραφής όπως οι απλοί πολίτες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών”.

Μιλά για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Μέσα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοινοβουλίου – Συμβουλίου και Επιτροπής καταφέραμε να αναφέρεται ρητά η ανάγκη να περιέχονται πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα όπως τα Canadair στον νέο μηχανισμό και προβλέψαμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τις επισκευές των εθνικών μέσων, κάτι που για τη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό”.

“Παράλληλα αποκρούσαμε τις προσπάθειες κάποιων Κρατών Μελών να υπάρχουν χρηματικές ποινές για τα Κράτη που ενεργοποιούν συχνά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό” προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι “η παράταξη χρειάζεται ενότητα και ριζοσπαστικές θέσεις για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατόν αποτέλεσμα στις κρίσιμες εκλογικές μάχες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις