Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Το Μαξίμου “σηκώνει το γάντι”: Δικό μας θέμα το καθεστώς μισθοδοσίας ιερέων
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το Μαξίμου “σηκώνει το γάντι”: Δικό μας θέμα το καθεστώς μισθοδοσίας ιερέων

Στην Ιερά Σύνοδο απαντά το Μαξίμου, καθιστώντας σαφές ότι το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Το γραφείο του πρωθυπουργού διαμηνύει προς τους ιεράρχες ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου. Πριν κατατεθεί στη Βουλή θα γνωστοποιηθεί στην Ειδική Επιτροπή της ΔΙΣ. Ούτως ή άλλως, […]

Μέγαρο-Μαξίμου.jpg

Στην Ιερά Σύνοδο απαντά το Μαξίμου, καθιστώντας σαφές ότι το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού διαμηνύει προς τους ιεράρχες ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Πριν κατατεθεί στη Βουλή θα γνωστοποιηθεί στην Ειδική Επιτροπή της ΔΙΣ.

Ούτως ή άλλως, εκκρεμεί και η πρωθυπουργική εξαγγελία για 10.000 προσλήψεις μετά την αποχώρηση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ισάριθμων κληρικών.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Ιερώνυμος: Χαιρετίζω με ικανοποίηση την δήλωση του πρωθυπουργού

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιερώνυμος.

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

ΝΔ: Προσωπικό φιάσκο Τσίπρα, καταρρέει η απόπειρα συναλλαγής με Εκκλησία

«Πρόκειται για ένα προσωπικό φιάσκο του κ. Τσίπρα, μετά από προσωπική συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο και απόπειρα συναλλαγής από την πλευρά του Πρωθυπουργού».

Η συμφωνία «καταρρέει και προφανώς δεν υπάρχει ούτε χωρισμός κράτους – εκκλησίας, ούτε οι 10 χιλιάδες προσλήψεις που εξήγγειλε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις