Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ για απόφαση Ιεράς Συνόδου: Προσωπικό φιάσκο Τσίπρα – Δεν υπάρχουν οι προσλήψεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για απόφαση Ιεράς Συνόδου: Προσωπικό φιάσκο Τσίπρα – Δεν υπάρχουν οι προσλήψεις

“Προσωπικό φιάσκο” του πρωθυπουργού,χαρακτήρισαν την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν στο δημόσιο οι ιερείς,  στελέχη της ΝΔ. «Πρόκειται για ένα προσωπικό φιάσκο του κ. Τσίπρα, μετά από προσωπική συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο και απόπειρα συναλλαγής από την πλευρά του Πρωθυπουργού». Αυτό τόνισαν στελέχη της Πειραιώς. Έσπευσαν, επίσης, να προσθέσουν πως η συμφωνία «αυτή […]

φιάσκο

“Προσωπικό φιάσκο” του πρωθυπουργού,χαρακτήρισαν την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν στο δημόσιο οι ιερείς,  στελέχη της ΝΔ.

«Πρόκειται για ένα προσωπικό φιάσκο του κ. Τσίπρα, μετά από προσωπική συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο και απόπειρα συναλλαγής από την πλευρά του Πρωθυπουργού».

Αυτό τόνισαν στελέχη της Πειραιώς. Έσπευσαν, επίσης, να προσθέσουν πως η συμφωνία «αυτή τη στιγμή καταρρέει και προφανώς δεν υπάρχει ούτε χωρισμός κράτους – εκκλησίας, ούτε οι 10 χιλιάδες προσλήψεις που εξήγγειλε».

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Η θέση που πέρασε ομόφωνα είναι να παραμείνουν στο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, όπως μέχρι σήμερα.

Τα μισθολογικά ζητήματα θα συζητηθούν σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος επιχείρησε να μεταπείσει τους Ιεράρχες, ζητώντας να αποφασίσουν ψύχραιμα μέσω μιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Ωστόσο, δεν τους έπεισε.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Το γραφείο του πρωθυπουργού διεμήνυσε προς τους ιεράρχες ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Πριν κατατεθεί στη Βουλή θα γνωστοποιηθεί στην Ειδική Επιτροπή της ΔΙΣ.

Ούτως ή άλλως, εκκρεμεί και η πρωθυπουργική εξαγγελία για 10.000 προσλήψεις μετά την αποχώρηση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ισάριθμων κληρικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις