Πλαστικά τάπερ: Μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό;

ΥΓΕΙΑ

Πλαστικά τάπερ: Μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, που παίρνουν το φαγητό τους στο σχολείο, μέχρι και τους εργαζόμενους, που παίρνουν φαγητό στη δουλειά τους. Τα πλαστικά τάπερ είναι μεν πολύ χρήσιμα, αλλά έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, ακόμη κι αν είναι πιστοποιημένα. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, παρουσίασαν μελέτη, βάσει της οποίας οι χημικές ουσίες στα […]

17.11.2018 | 17:02

Χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, που παίρνουν το φαγητό τους στο σχολείο, μέχρι και τους εργαζόμενους, που παίρνουν φαγητό στη δουλειά τους.

Τα πλαστικά τάπερ είναι μεν πολύ χρήσιμα, αλλά έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, ακόμη κι αν είναι πιστοποιημένα.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, παρουσίασαν μελέτη, βάσει της οποίας οι χημικές ουσίες στα πλαστικά δοχεία, μπορούν να εμφανίσουν διαβήτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μικρές αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση όσων εξέτασαν. Ισχυρίζονται ότι αυτές συνδέονται με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των τάπερ.

Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί τις φθαλικές ενώσεις για να πετύχει την αναδίπλωση του πλαστικού δοχείου τροφίμων.

Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται και για την κατασκευή άλλων οικιακών προϊόντων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, είναι ικανή να προκαλέσει διαβήτη.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν παράλληλη μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις στην ινσουλίνη του οργανισμού των ανθρώπων.

Αυτή έδειξε ότι 1 στους 3 εφήβους που είχαν υψηλότερα επίπεδα DINP, είχαν υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη.

Στα άτομα που παρουσίαζαν τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις αυτών των χημικών ουσιών στο αίμα τους, μόνο 1 στους 4 είχαν αντίσταση στην ινσουλίνη.

Οι επιστήμονες μετά την ανακάλυψη αυτή, ανησυχούν σχετικά με την ασφάλεια των σκευών τροφίμων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version