Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Πεδίο μάχης” τα Εξάρχεια: Μολότοφ, φωτιές και χημικά – 19 συλλήψεις (pics+vid)
ΕΛΛΑΔΑ

“Πεδίο μάχης” τα Εξάρχεια: Μολότοφ, φωτιές και χημικά – 19 συλλήψεις (pics+vid)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Στο σημείο τραυματίστηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο. Λίγο […]

μάχης

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Στο σημείο τραυματίστηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Λίγο μετά τις οκτώμισι το βράδυ τα Εξάρχεια έγιναν πάλι τόπος επεισοδίων. Οι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν πανέτοιμοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οδομαχίες» γίνονταν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και είχαν στηθεί «οδοφράγματα» στην Πατησίων, ενώ οι κουκουλοφόροι έκαψαν και μία ελληνική σημαία.

Κουκουλοφόροι έκαψαν ελληνική σημαία

Την ίδια ώρα αστυνομικοί έδιναν μάχη να περιορίσουν τους νεαρούς που από το Πολυτεχνείο, όπου «ταμπουρώθηκαν», εκσφενδόνιζαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα, λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζαν τα Εξάρχεια

Η αστυνομία πέρασε «στην αντεπίθεση» επιστρατεύοντας την «Αύρα» για να περιοριστεί η δράση των κουκουλοφόρων και να σβήσουν οι φωτιές μέσα στο χώρο του ιδρύματος με ρίψεις νερού.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις