«Όσο η Ελλάδα πάει πάνω από το 3,5% σε πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει χώρος για ενεργές πολιτικές. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για ποιον λόγο θα ξοδέψει αυτά τα χρήματα». Αυτά δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα. Ο Γενς Πλέτνερ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την ολοκλήρωση του προγράμματος. Σημείωσε, όμως, πως […]
«Όσο η Ελλάδα πάει πάνω από το 3,5% σε πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει χώρος για ενεργές πολιτικές.
Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για ποιον λόγο θα ξοδέψει αυτά τα χρήματα».
Αυτά δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Ο Γενς Πλέτνερ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Σημείωσε, όμως, πως «όλοι κατανοούν ότι απομένει πολύς δρόμος να διανυθεί».
«Αυτό που κατά την άποψή μου είναι τώρα σημαντικό είναι όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί -και είναι πολλά- να μην τεθούν σε κίνδυνο”
Συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό να μένει κανείς εντός πορείας καθώς «αν επιστρέψεις στο παρελθόν όλες οι θυσίες θα είναι μάταιες».
«Θεωρώ ότι όλα τα μέτρα που δημιουργούν χώρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, παράγουν περισσότερα έσοδα για το κράτος, είναι πολύ θετικά».
Ο Γενς Πλέτνερ σημείωσε ότι χωρίς πολύ στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας «δεν θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την προσφυγική κρίση στην πλέον δραματική στιγμή της”
«Ακόμα και σήμερα στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο προκειμένου να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση σε αυτό το ζήτημα.
Μια λύση με δίκαιη κατανομή του βάρους από όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η κοινή μας θέση, η ελληνο-γερμανική θέση», πρόσθεσε.
Ο κ. Πλέτνερ παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών την περίοδο της κρίσης ήταν μια «δύσκολη πορεία».
«Άσχημα πράγματα ειπώθηκαν και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας μου, αλλά αυτά όλα είναι ευτυχώς πίσω μας».
Τέλος, χαρακτήρισε ίσως τις πιο σημαντικές τις επικείμενες ευρωεκλογές, επειδή οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν ψηφίσουν υπέρ των φιλο-ευρωπαϊκών κομμάτων.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να οικοδομήσει κανείς την Ευρώπη αλλά ο βασικός τρόπος θα πρέπει να είναι να “επιτεθούμε” στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας από κοινού”, κατέληξε.