Οι άνθρωποι που πάνε στη δουλειά χωρίς προηγουμένως να έχουν πάρει πρωινό συνήθως τρέφονται ανθυγιεινά και την υπόλοιπη ημέρα.
Το πιθανότερο είναι ότι θα τρώνε ενδιάμεσα γλυκά ή τροφές με πολλές θερμίδες όταν πεινάσουν.
Ή έχουν συχνότερα την επιθυμία να καπνίσουν σε σχέση με τους ανθρώπους που φεύγουν από το σπίτι με γεμάτο στομάχι και έχουν φάει δημητριακά ή ψωμί ολικής αλέσεως.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η επιστημονική ομάδα της Σαμπρίνα Σλέσινγκερ από το Γερμανικό Κέντρο για το Διαβήτη (DDZ), η οποία δημοσίευσε τη μελέτη της στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition στις 9 Νοεμβρίου.
Οι επιστήμονες αξιολόγησαν στοιχεία από 96.175 άτομα. Στη διάρκεια της έρευνας 4.935 άτομα εμφάνισαν διαβήτη τύπου ΙΙ. Διαπιστώθηκε ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν την τάση να μην παίρνουν πρωινό.
Η παχυσαρκία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ.
Πιείτε άφοβα καφέ
Η συμβουλή είναι, λοιπόν, να παίρνει κανείς πάντα ένα καλό πρωινό. Αλλά με τι να το συνοδεύει; Με πορτοκαλάδα, τσάι ή με καφέ;
Στην έρευνα αναφέρεται ότι ο καφές μειώνει κατά 25% την εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ.
Ο Ματίας Καρλστρέμ, ο οποίος διδάσκει στο τμήμα Ιατρικής και Φαρμακολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη αξιολόγησε 30 μεμονωμένες έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 1.185.210.
Ο επίσης καθηγητής Ιατρικής Κγεντ Χέρμανσεν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άαρχους δηλώνει ότι η προστατευτική ιδιότητα του καφέ έγκειται στην αντιοξειδωτική του ιδιότητα.
Ο καφές βοηθάει στην αποφυγή μολύνσεων και με τη θερμότητα υποβοηθά την χλωρίδα του εντέρου.
Συστήνονται καθημερινά τρία με τέσσερα φλυτσάνια καφέ τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.