Με τσουγκράνες στα χέρια – Γιατί όλοι ειρωνεύονται (ξανά) τον Ντόναλντ Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Με τσουγκράνες στα χέρια – Γιατί όλοι ειρωνεύονται (ξανά) τον Ντόναλντ Τραμπ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Φωτογραφίες τσουγκράνες στα χέρια κυκλοφορούν σήμερα σχεδόν στο σύνολο των αμερικανικών ιστοτόπων, ενώ και η New York Daily News κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο όπως «Κάνε την Αμερική να πάρει ξανά τις τσουγκράνες». Όλοι, ειρωνεύονται τον Ντόναλντ Τραμπ για μια δήλωσή του, με φόντο τις φονικές πυρκαγιές. Ο Αμερικανός πρόεδρος έγινε ρεζίλι, καλώντας κατά την επίσκεψή του στην […]

19.11.2018 | 13:23

Φωτογραφίες τσουγκράνες στα χέρια κυκλοφορούν σήμερα σχεδόν στο σύνολο των αμερικανικών ιστοτόπων, ενώ και η New York Daily News κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο όπως «Κάνε την Αμερική να πάρει ξανά τις τσουγκράνες».

Όλοι, ειρωνεύονται τον Ντόναλντ Τραμπ για μια δήλωσή του, με φόντο τις φονικές πυρκαγιές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγινε ρεζίλι, καλώντας κατά την επίσκεψή του στην Καλιφόρνια τις Αρχές να αντιγράψουν την Φινλανδία και να καθαρίζουν με τσουγκράνες τα δάση για να αποτρέπουν τις φονικές πυρκαγιές.

Όπως είπε ο πρόεδρος, την ιδέα του την έδωσε ο Φινλανδός ομόλογός του, κάτι το οποίο διέψευσε ο τελευταίος τονίζονται ότι δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να φροντίζετε το έδαφος. Ξέρετε το έδαφος των δασών είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Μίλησα με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, την οποία αποκάλεσε χώρα δασών και δαπανούν πολύ χρόνο για καθαριότητα με τις τσουγκράνες και κάνοντας διάφορα και δεν έχουν πρόβλημα».

Αλλά σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ο Σάουλι Νιινίστο ανέφερε ότι όπως είπε στον Τραμπ το μυστικό για την αποτροπή των πυρκαγιών βρίσκεται σ’ ένα εκτεταμένο δίκτυο επιτήρησης.

«Η Φινλανδία είναι μια χώρα καλυμμένη με δάση, αλλά έχουμε κι ένα καλό σύστημα παρακολούθησης», σε περίπτωση πυρκαγιών, είπε ο Νιινίστο αναφερόμενος στη συζήτηση με τον Τραμπ της περασμένης εβδομάδας.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής για την αντίδρασή του αναφορικά με τις πλέον φονικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Πιο συγκεκριμένα,  επέρριψε ευθύνες σε αξιωματούχους που πάσχισαν να σώσουν ζωές και συνέκρινε την αμερικανική Πολιτεία που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ξηρασίας με μια σκανδιναβική χώρα, όπου το χιόνι που λιώνει την άνοιξη προκαλεί συχνά πλημμύρες την άνοιξη.

«Δεν θα συνέκρινα τη Φινλανδία με την Καλιφόρνια από κλιματολογικής άποψης», ανέφερε στο twitter o ερευνητής Veli Pekka Kilimaki.

«Πέραν τούτου, το 80% της χώρας είναι καλυμμένο με δάση. Δεν τους κάνουμε… μανικιούρ».

Exit mobile version