Καταστάσεις και νούμερα, που προκαλούν ίλιγγο Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι συγγενείς ασθενών, που νοσηλεύτηκαν πριν το 2010 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), δίχως να καλύπτονται από ασφάλεια. Η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε να στέλνει «ραβασάκια» τα οποία ενημερώνουν τους συγγενείς για χρέη έως και μισό εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες […]
Καταστάσεις και νούμερα, που προκαλούν ίλιγγο
Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι συγγενείς ασθενών, που νοσηλεύτηκαν πριν το 2010 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), δίχως να καλύπτονται από ασφάλεια.
Η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε να στέλνει «ραβασάκια» τα οποία ενημερώνουν τους συγγενείς για χρέη έως και μισό εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», στις τελευταίες του συνεδριάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ μελέτησε δυο υποθέσεις οφειλών, ασθενών που έχουν αποβιώσει.
Η πρώτη περίπτωση αφορά ποσό ύψους 68.500 ευρώ (ήταν 33.000 ευρώ αλλά διπλασιάστηκε λόγω επιβαρύνσεων που σχετίζονται με την καθυστέρηση καταβολής) και αφορά γυναίκα ασθενή που είχε καταχωριστεί ως κάτοικος Αμερικής.
Η ασθενής, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ και σε δυο ακόμη κλινικές (Καρδιολογική και Γαστρεντερολογική) του νοσοκομείου και, πλέον, οι συγγενείς της καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά άλλον ασθενή -επίσης αποβιώσαντα- που αντιμετώπιζε νεφροπάθεια. Τα νοσήλια του, έως το 2010, είχαν φτάσει το μισό εκατομμύριο ευρώ, όμως ύστερα από προσπάθειες διαγράφηκαν οι 77.000 ευρώ και πλέον οφείλει περί τις 423.000 ευρώ.
Οι συγγενείς έχουν φτάσει στο σημείο της απόγνωσης, καθώς δεν βρίσκονται στην οικονομική θέση για να αποπληρώσουν τα χρέη.
Κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις και κατασχέσεις προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος του νόμου, έχει δώσει τη δυνατότητα να διαγραφούν ποσά – «μαμούθ» για νοσήλια ανασφάλιστων, από το 2010 και έπειτα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που νοσηλεύτηκαν προ του 2010.