Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κυριάκος: Η ΝΔ θα επαναφέρει το εργασιακό καθεστώς των κληρικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος: Η ΝΔ θα επαναφέρει το εργασιακό καθεστώς των κληρικών

Πως θα επαναφέρει το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει μονομερώς στην αλλαγή του, δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ο Πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση που προκάλεσε στην Εκκλησία ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις. Τους ενημέρωσε […]

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Πως θα επαναφέρει το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει μονομερώς στην αλλαγή του, δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση που προκάλεσε στην Εκκλησία ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις.

Τους ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για τη συμφωνία, πόσο μάλλον για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα καθώς, αυτό που απεδείχθη ότι τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 προσλήψεων.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς.

Ως προς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, επανέλαβε ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3.

Τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Υπογράμμισε πως μπορούν να προωθηθούν με διάλογο και δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση.

Υπενθύμισε ότι όσα άρθρα και εάν προταθούν για αναθεώρηση, την ευθύνη για το αν τελικώς θα μεταβληθούν και σε ποια κατεύθυνση, την έχει, εκ του Συντάγματος, η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Τέλος,  διευκρίνισε ότι η ΝΔ τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις