Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μητροπολίτης Μαντινείας: Ευτελίζουν την Εκκλησία, αλιβάνιστοι οι κυβερνώντες (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μαντινείας: Ευτελίζουν την Εκκλησία, αλιβάνιστοι οι κυβερνώντες (vid)

Εντελώς αντίθετος με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Μαντινείας Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, κατά τον πανηγυρικό εσπερινό εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης, εξέφρασε στους πιστούς την άρνησή του. Ο κ. Αλέξανδρος έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού της Εκκλησίας με στόχο να γίνει, όπως είπε, «σωματείο». Τα περί μισθοδοσίας του κλήρου και η […]

Μητροπολίτης Μαντινείας

Εντελώς αντίθετος με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, κατά τον πανηγυρικό εσπερινό εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης, εξέφρασε στους πιστούς την άρνησή του.

Ο κ. Αλέξανδρος έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού της Εκκλησίας με στόχο να γίνει, όπως είπε, «σωματείο».

Τα περί μισθοδοσίας του κλήρου και η εκκλησιαστική περιουσία είναι η κορυφή του παγόβουνου είπε ο μητροπολίτης Αλέξανδρος.

Τόνισε πως «το βάθος είναι, ο ευτελισμός της Εκκλησίας. Να γίνει η Εκκλησία -αφού το κράτος έτσι λέει- αυτή που είναι ο πυλώνας ο δεύτερος της ελληνικής πολιτείας να γίνει απλώς ένα σωματείο…».

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας επέκρινε και τους κυβερνώντες για την άγνοιά τους περί των εκκλησιαστικών αποδίδοντας την στο γεγονός, ότι είναι «αλιβάνιστοι».

«Δεν γνωρίζουν καν πώς να σταθούν στην Εκκλησία όταν έρχονται στις επίσημες τελετές»

Όπως είπε, «έρχεται η Κυβέρνηση σήμερα και λέει «όχι θα χωρίσουμε και η Εκκλησία θα μπει στο περιθώριο». Δεν σκεπτόμαστε τι έκανε η Εκκλησία όλα τα χρόνια αυτά δεν μας ενδιαφέρει η Εκκλησία εμείς θέλουμε να τη διώξουμε από πάνω μας και γίνονται αυτές οι αναταράξεις τώρα και οι συζητήσεις και ο κάθε αρμόδιος αναρμόδιος έχει μια ιδέα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις