Την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον «συναρχηγό» του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού ζητά ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος.
Ο “συναρχηγός” του κυκλώματος είναι ο Τούρκος υπήκοο συριακής καταγωγής, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.
Επίσης, ζητά προτού απολογηθεί να διοριστεί και να εξεταστεί πραγματογνώμονας, ειδικός τελωνειακός υπάλληλος και δη του τελωνείου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Αυτό, για να αποσαφηνίσει πώς γίνεται η διαδικασία διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων.
Ακόμη, στο αίτημά του, αναφέρει ότι έχει συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό του στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού.
“Άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα».
Αναλυτικά το αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή:
«Είμαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που έχω δημιουργήσει εκτεταμένο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων. Αυτά λειτουργούν νόμιμα με άδειες και χρηματοδοτούνται μέσω της νόμιμης αποκλειστικά εξαγωγής χρυσού.
Στη δε επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική μου πορεία έχει συμβάλει σημαντικά η διαφημιστική προβολή που έχω επιλέξει για την προώθηση της δουλειάς μου.
Από την άλλη μεριά, η επιληφθείσα αστυνομική αρχή εκμεταλλεύτηκε αφενός την επωνυμία, την επιτυχία και την διασημότητά μου.
Αφετέρου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έχω συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό μου Albouzan Ismail στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού.
Άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του.
Η αστυνομική αρχή δεν απευθύνθηκε ούτε σε Εισαγγελέα πριν σχηματίσει και διαβιβάσει περαιτέρω την δικογραφία για τον διορισμό πραγματογνώμονα από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Εν προκειμένω, τίποτα από όλα αυτά δεν έλαβε χώρα, αλλά αυθαίρετα εντελώς αναφέρεται από την αστυνομική αρχή, ένα ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ ως δήθεν κέρδος.
Να σημειωθεί ακόμα ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Δικαστηρίων που υπόθεση λαθρεμπορίας έρχεται στις δικαστικές αρχές από την αστυνομία.
Πάντοτε οι υποθέσεις λαθρεμπορίας ερευνώνται και διαβιβάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τις τελωνειακές αρχές που γνωρίζουν τον Τελωνειακό Κώδικα.
Η αστυνομική, λοιπόν, αρχή παραπλάνησε τον Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής διώξεως και θέλει να παραπλανήσει κι Εσάς.
Όμως οι ελλείψεις αυτές δεν μπορούν να παραμείνουν σε επίπεδο κυρίας ανακρίσεως ή/και ποινικής δίκης.
Δεν μπορείτε Εσείς να λειτουργήσετε με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι.
Οφείλετε να ενεργήσετε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Νόμο που επιβάλλουν την σωστή εφαρμογή και ερμηνεία αυτού.
Δεν φέρω καμία ευθύνη, λόγω της γνωριμίας μου και της συνεργασίας μου επί νομίμων μόνο εξαγωγών χρυσού με τον Σύριο συγκατηγορούμενό μου, Albouzan Ismail.
Τον χρησιμοποιούσα σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές.
Αιτούμαι όπως:
Α) προβείτε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου μαζί τους, και,
Β) προτού απολογηθώ, διορίσετε και εξετάσετε πραγματογνώμονα (εντός της αυριανής ημέρας), ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.
Να ασχολείται ειδικά με εξαγωγές χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται.
Παρακαλώ θερμά, όπως ικανοποιήσετε τα παραπάνω απολύτως εύλογα αιτήματά μου.
Είναι άδικο να καταστραφούν όλα τα καταστήματα που διατηρώ και λειτουργώ με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο.
Όπως και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά, τη στιγμή που εγώ έχω ήδη καταστραφεί ηθικά».