Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Θέλεις να ανακαλύψεις κάθε γωνιά της Ευρώπης; Αν είσαι 18, μην χάσεις αυτή την ευκαιρία
PLUS

Θέλεις να ανακαλύψεις κάθε γωνιά της Ευρώπης; Αν είσαι 18, μην χάσεις αυτή την ευκαιρία

Θες να γυρίσεις και να γνωρίσεις τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;  Εάν είναι Ευρωπαίος στα 18, τότε μπορείς! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προσφέρει εισιτήρια μέσων μεταφοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι σε 12.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών. Στο πλαίσιο της δεύτερης έκδοσης του προγράμματος DiscoverEU Οι πολίτες της ΕΕ που έχουν γεννηθεί το 2000 μπορούν να θέσουν […]

Αερόστατο

Θες να γυρίσεις και να γνωρίσεις τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

Εάν είναι Ευρωπαίος στα 18, τότε μπορείς!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προσφέρει εισιτήρια μέσων μεταφοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι σε 12.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών.

Στο πλαίσιο της δεύτερης έκδοσης του προγράμματος DiscoverEU

Οι πολίτες της ΕΕ που έχουν γεννηθεί το 2000 μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ατομικά ή ομαδικά για να αποκτήσουν τους τίτλους μεταφοράς που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν μέχρι και για έναν μήνα.

Αρκεί να μπουν στην πύλη (https://europa.eu/youth/discovereu_fr)

Οι υποψήφιοι, θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε μερικές ερωτήσεις για την Ευρώπη.

Αποτέλεσμα εικόνας για young travel

Θα μπορέσουν να ταξιδέψουν από τις 15 Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019, κυρίως με τρένο, με την υποχρέωση να μεταβούν σε τουλάχιστον μια χώρα της ΕΕ άλλη απ’ αυτή στην οποία διαμένουν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτοί που θα επιλεγούν, θα δικαιούνται χρηματοδότηση των μεταφορών τους ύψους μέχρι 260 ευρώ και θα πρέπει να καλύψουν τα άλλα έξοδα διαμονής τους.

Μια ποσόστωση των 12.000 προσφερόμενων εισιτηρίων έχει προβλεφθεί για κάθε κράτος μέλος, ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού του σε σχέση με εκείνον της ΕΕ.

Η επιχείρηση DiscoverEU άρχισε τον Ιούνιο 2018, με προϋπολογισμό 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στην προηγούμενη έκδοσή της, συμμετείχαν 15.000 νέοι ηλικίας 18 ετών.

Αποτέλεσμα εικόνας για young travel
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις