Κάν’ το, όπως οι Πορτογάλοι: Τα πεντανόστιμα ταρτάκια που θα συνοδεύσουν επάξια τον καφέ σου

PLUS

Κάν’ το, όπως οι Πορτογάλοι: Τα πεντανόστιμα ταρτάκια που θα συνοδεύσουν επάξια τον καφέ σου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στην Πορτογαλία έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ατομικά γλυκά και αρτοσκευάσματα, που μπορείς να απολαύσεις με τον καφέ σου. Ξεχωρίζει το pastel de nata ή pastel de Belém, το εθνικό γλυκό της Πορτογαλίας. Η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα σε μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος, λόγω της κρέμας που διαθέτουν ενώ πρόκειται στην ουσία για ατομικά ταρτάκια. Εκεί είναι πολύ οικονομικά και σχεδόν πάντα ένα τέτοιο ατομικό […]

09.12.2018 | 17:37

Στην Πορτογαλία έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ατομικά γλυκά και αρτοσκευάσματα, που μπορείς να απολαύσεις με τον καφέ σου.

Ξεχωρίζει το pastel de nata ή pastel de Belém, το εθνικό γλυκό της Πορτογαλίας.

Η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα σε μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος, λόγω της κρέμας που διαθέτουν ενώ πρόκειται στην ουσία για ατομικά ταρτάκια.

Εκεί είναι πολύ οικονομικά και σχεδόν πάντα ένα τέτοιο ατομικό γλύκισμα συνοδεύει τον καφέ των Πορτογάλων – μονός εσπρέσο, που τον αποκαλούν bica.

Υλικά

1 πακέτο σφολιατάκια στρογγυλά

2 κουταλιές της σούπας corn flour

6 κρόκοι

200 γραμμάρια ζάχαρη

450 ml γάλα πλήρες

φλούδα από λεμόνι

1 stick κανέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι, διαλύουμε το corn flour σε 50 ml γάλα.

Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη και το stick κανέλας.Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε την φλούδα και την κανέλα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας παράλληλα το μείγμα.

Ρίχνουμε ξανά την φλούδα και το stick και βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά. Το αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε τα σφολιατάκια και τα βάζουμε σε μικρές ταρτιέρες και τρυπάμε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι.

Αφαιρούμε πάλι από την κρέμα, το λεμόνι και την κανέλα και χύνουμε το μείγμα σε μία-μία ταρτιέρα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα ταρτάκια.

Μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη ή να κάψεις την επιφάνεια όπως στην creme brulee.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο κύμα βομβαρδισμών του Ισραήλ στο Ιράν - Ενεργοποιήθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα 09.12.2018 | 17:37
Κινέτα: Κρατούσαν όμηρους μια οικογένεια ζητώντας χρυσαφικά - «Μπήκαμε σε λάθος σπίτι» 09.12.2018 | 17:37
Παρέμβαση Αυτιά στην Κομισιόν για την αποκατάσταση των ναών της Σάμου πέντε χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό 09.12.2018 | 17:37
Στο Athens Pride ο Κασσελάκης: Όταν οι πολίτες είναι απελευθερωμένοι, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί 09.12.2018 | 17:37
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου» - Θα του απονεμηθεί τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα 09.12.2018 | 17:37
Ο Μαργαρίτης του ΠΑΣΟΚ παρομοίασε τον Νετανιάχου με τους ναζί: «Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν!» - Ανατριχιαστική η σύγκριση, λέει ο Γεωργιάδης 09.12.2018 | 17:37
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Κατώτατος μισθός 3.500 ευρώ – αλλά ποιος τολμά να το πει;» 09.12.2018 | 17:37
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Ομάδα Αλήθειας» και οι… παστίλιες του Χαβιέ Μπαρδέμ 09.12.2018 | 17:37
Exit mobile version