Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ακολούθησαν σχεδόν 28.000 άντρες για δύο δεκαετίες. Ήθελαν να εξετάσουν το κατά πόσο η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επηρέασε τη δύναμη του εγκεφάλου τους. Οι άντρες που έπιναν ένα μικρό ποτήρι […]
Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ακολούθησαν σχεδόν 28.000 άντρες για δύο δεκαετίες.
Ήθελαν να εξετάσουν το κατά πόσο η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επηρέασε τη δύναμη του εγκεφάλου τους.
Οι άντρες που έπιναν ένα μικρό ποτήρι χυμό καθημερινά είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν δυσκολίες στη μνήμη και στο να μην μπορούν να ακολουθήσουν οδηγίες.
Τα προβλήματα μνήμης και κατανόησης αποτελούν συνήθως πρόωρες ενδείξεις άνοιας.
Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν τη νόσο αλλά οι νέες ενδείξεις επισημαίνουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και το κατά πόσο επιδρά στην ευρυθμία του εγκεφάλου. ‘
«Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, μεταξύ αυτών και τα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου», είπε ο η Δρ. Χάνα Γκάρντενερ, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.
Τα οφέλη από αυτές τις τροφές μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από την εμφάνιση ανεπιθύμητων μορίων.
Μπορούν επίσης να διατηρήσουν μία υγιή παροχή αίματος στον εγκέφαλο.